Kysy meiltä: "Voinko lähettää asiakkailleni viestin, jossa on vain yksi suuri kuva?"

Kysy meiltä: "Voinko lähettää asiakkailleni viestin, jossa on vain yksi suuri kuva?"

25.03.2013 pyhä, sähköpostimarkkinointi, uutiskirje

Pääsiäinen lähestyy ja asiakkaita sekä jäseniä halutaan muistaa pääsiäistervehdyksin. Monia on mietityttänyt voiko tervehdys olla vain yksi suuri kuva, joka lähetetään vastaanottajien sähköposteihin.

Pelkkä kuva -tervehdyksen lähettäminen on mahdollista, mutta seuraavat asiat kannattaa huomioida:

1. Vastaanottaja ei näe kuvaa

Yleensä vastaanottaja pystyy lataamaan kuvat, vaikka ne eivät suoraan näkyisikään. Kuvien lataaminen saattaa olla kuitenkin estetty esim. työnantajan toimesta. Muista aina sisällyttää viestiin "katso viesti selaimessa" -linkki, josta vastaanottaja näkee viestin web-versiona. Kannattaa myös muistaa, että pelkän kuvan sisältävän viestin tekstiversio on tyhjä, jolloin esim. vanhemmilla päätelaitteilla luettaessa viesti näkyy tyhjänä.

2. Kuvan automaattinen lataaminen

Jos käytät Creamailerin "Sisällytä kuvat viestiin" -toimintoa, kuva sisällytetään viestiin, joka tekee viestistä suurikokoisen. Suuri koko hidastaa viestin avaamista ja lukemista hitailla nettiyhteyksillä sekä mobiililaitteilla. Kuvan sisällyttäminen viestiin saattaa myös lisätä sen tulkitsemista roskapostiksi.

3. Viestin sisältö menee hukkaan

Jos kuvat eivät ole ladattavissa ja viestissä ei ole näkyvissä tekstiä eikä linkkiä web-versioon, viestin eteen nähty työ ja viestin sisältö menevät hukkaan. Tällöin vastaanottaja myös usein kokee viestin mukavan tervehdyksen sijaan roskapostiksi.

4. Viesti tulkitaan roskapostiksi

Palveluntarjoajat tulkitsevat suurikokoisen kuvan sisältävän viestin joskus roskapostiksi. On mahollista, että viesti päätyy suoraan roskapostikansioon tai palveluntarjoaja estää sen perille pääsyn kokonaan.

Teknistä estettä kuvaviestin lähettämiselle ei siis ole.

Kirjoittaja: Creamailer Oy