Miten Gmailin uusi päivitys vaikuttaa avauslukuihin?

Miten Gmailin uusi päivitys vaikuttaa avauslukuihin?

12.02.2014 analyysi, Creamailer

Kerroimme vastikään Gmailin inbox-välilehtien vaikutuksesta sähköpostimarkkinointiin. Nyt Google on ottanut käyttöönsä sähköpostien sisältämien kuvien varastoinnin omille servereilleen, joka vaikuttaa analyyseissä näkyviin uudelleenavausmääriin.

Miten avauksia seurataan?

Avausten seuraamiseksi Creamailer sisällyttää jokaiseen lähettämääsi uutiskirjeeseen näkymättömän kuvan. Kun vastaanottaja avaa uutiskirjeen kuva latautuu ja kertoo analytiikalle, että viesti on avattu. Vaikka kuva ei latautuisikaan Creamailerin analytiikka saa tiedon avauksesta, jos vastaanottaja klikkaa jotain viestissä olevaa linkkiä. Normaalisti saamme ilmoituksen jokaisesta yksittäisestä viestin avauksesta, avasi vastaanottaja viestin kerran tai 10 kertaa. Tässä vaiheessa Gmailin uusi muutos astuu kuvioihin.

Muutoksen vaikutus avauslukuihin

Kun vastaanottaja avaa ensimmäisen kerran uutiskirjeen, kuvat latautuvat normaalisti kuten aikaisemminkin ja Creamailerin analytiikka saa tiedon uutiskirjeen avauksesta. Nyt muutoksen myötä, jos sama vastaanottaja avaa uutiskirjeen useampaan kertaan, eivät uudelleenavaukset tallennu analytiikkaan, koska Gmail näyttää kuvan omalta serveriltään. Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että näemme edelleen Gmail-osoitteiden avaukset, mutta emme välttämättä näe kuinka monta kertaa uutiskirje on avattu.

Esimerkiksi:

  1. Uutiskirjeen vastaanottaja, jolla on Gmail-osoite, avaa uutiskirjeen.
  2. Gmail lataa uutiskirjeen sisältämät kuvat palvelimelleen. Avaus tallentuu Creamailerin analytiikkaan.
  3. Myöhemmin samana päivänä sama vastaanottaja avaa viestin uudelleen useita kertoja. Nämä avaukset eivät tallennu analytiikkaan, koska kuva on “välisäilytyksessä” Gmailin palvelimella.

Lue myös: Miten Gmailin uudet inbox-välilehdet vaikuttavat markkinointiisi? 

Kirjoittaja: Creamailer Oy