Miten Gmailin uudet inbox-välilehdet vaikuttavat markkinointiisi?

Miten Gmailin uudet inbox-välilehdet vaikuttavat markkinointiisi?

30.09.2013 sähköpostimarkkinointi, uutiskirje

Gmailin käyttäjät ovat jo huomanneetkin postilaatikkoon ilmestyneet uudet välilehdet, joiden tarkoitus on helpottaa sähköpostin käyttöä lajittelemalla saapuvat viestit omiin kategorioihinsa.

Välilehdet on jaettu viiteen ryhmään:

  1. Ensisijainen: henkilö - henkilö -viestintä, joka ei näy muissa välilehdissä.
  2. Sosiaaliset verkostot: Viestit sosiaalisista verkostoista, median jakamissivustoista, nettitreffipalveluista ja muista sosiaalisista sivustoista.
  3. Tarjoukset: Mainokset, tarjoukset ja muut markkinointiviestit.
  4. Ilmoitukset: Henkilökohtaiset, automaattiset ilmoitukset esim. tilausvahvistukset, laskut, kuitit ja tilioteet.
  5. Keskusteluryhmät: Viestit verkkoryhmistä ja keskustelupalstoilta.

Välilehtivalikko

Voit valita mitkä välilehdet näkyvät postilaatikossasi aktivoimalla ne valikosta, joka avautuu välilehtien oikealla puolella olevasta plus (+) -näppäimestä. Gmail kategorisoi viestit puolestasi sen mukaan mihin olettaa niiden kuuluvan. Voit siirrellä viestejä välilehdeltä toiselle "tartu ja tiputa" -menetelmällä, jolloin Gmail muistaa tekemäsi muutokset ja kategorisoi viestit tulevaisuudessa automaattisesti haluamaasi paikkaan.

Välilehtien valinta

Mitä tämä tarkoittaa markkinoijalle?

Näyttäisi siltä, että suurin osa lähettämistäsi uutiskirjeistä kategorisoituu joko vastaanottajan Tarjoukset tai Ilmoitukset -välilehdelle. Monille asiakkaillesi muutokset ovat uusia, eivätkä he tiedosta niiden käytännön vaikutuksia. Halutessasi voit informoida Gmail-asiakkaitasi päivityksen tuomista muutoksista ja siitä miten ne vaikuttavat lähettämiisi uutiskirjeisiin.

Mitä voit tehdä?

Voit lähettää Gmail-vastaanottajillesi viestin, jossa selität muutokset ja opastat uutiskirjeidesi ohjaamisen Ensisijainen-kategoriaan. Viesti voi olla esimerkiksi seuraavanlainen (personoi/muuta tummennetut kohdat):

Otsikko: Lajitteliko Gmail tämän viestin sinne minne halusit?

Hei etunimi / Hyvä vastaanottaja

Kuten varmaan olet huomannut, Gmail kategorisoi nykyään viestisi eri välilehdille sen mukaisesti mihin kategoriaan olettaa saapuneen viestin kuuluvan. Välilehtiä on viisi erilaista, joista Ensisijainen, Sosiaaliset verkostot ja Tarjoukset ovat oletuksena näkyvissä. Edellä mainittujen lisäksi välilehtiin on valittavissa llmoitukset ja Keskustelut -välilehdet oikeassa reunassa olevan plus (+) -merkin kautta.

Olet varmaan myös huomannut, että lähettämämme viestit luultavammin saapuvat joko Tarjoukset tai Ilmoitukset -välilehdelle. Jos haluat saada uutiskirjeemme tulevaisuudessa Ensisijainen-välilehdelle, toimi seuraavasti:

* Raahaa lähettämämme uutiskirje Ensisijainen-välilehdelle ja klikkaa "kyllä", jos Gmail kysyy haluatko vastaavien postien suodattuvan Ensisijainen-välilehdelle tulevaisuudessa.

Kiitos vaivannäöstäsi!

Terveisin,

Nimesi / yrityksesi nimi

Kirjoittaja: Creamailer Oy