Viestin lähettäjän todentaminen

Viestin lähettäjän todentaminen

04.03.2012 sähköpostimarkkinointi, uutiskirje, maine

Domainien autentikoinnilla eli todentamisella tarkoitetaan lähettäjän identiteetin tunnistamista. Tunnistamisella varmistetaan, että uutiskirjeen lähettäjä on se, joka väittääkin olevansa. Todennuksen ansiosta huijausviestit ovat helpommin havaittavissa, eikä toisen nimissä lähettäminen onnistu helposti. Domainien autentikoinnilla pienennät myös viestiesi mahdollisuutta joutua roskapostikansioon.

Todentamisen avulla estetään myös kirjautumistietojen kalastelu (Phishing ja Spoofing). Palveluntarjoajat ja muut vastaanottavat tahot pystyvät todentamistietojen avulla seuraamaan ja pitämään kirjaa lähettäjän maineesta. On olemassa kaksi tapaa todentaa viestin lähettäjä: SPF/Sender ID ja DKIM (Domain Keys Identified Mail). Käytännössä kumpikin on otettava käyttöön, koska tietoa siitä kumpaa tapaa vastaanottava taho käyttää ei ole saatavilla. Creamailerista löytyvällä Domainin autentikoinnilla annat meille luvan lähettää viestejä puolestasi, mikä parantaa viestien mahdollisuuksia välttää roskapostikansio.

Koska lähettäjän maine perustuu myös lähettäjän IP-osoitteeseen, suosittelemme ottamaan käyttöön oman IP-osoitteen, jonka voit tilata ottamalla yhteyttä tukeen. Nykyään kaikki isoimmat palveluntarjoajat kuten Gmail, Hotmail, Yahoo, MSN, AOL ja Comcast ovat ottaneeet todentamisen käyttöön. Tämä on hyvä uutinen sekä Creamailerille että meidän asiakkaillemme, sillä lähettämällä todennettua sähköpostia parannat mainettasi palveluntarjoajien silmissä.

Lähettäjän maine

Domainien autentikointi on hyvän maineen perusta, sillä roskapostin lähetysmäärä on tänä päivänä valtava. Onneksi tekniikka kuitenkin kehittyy ja keinot viestien todentamiseen paranee. Ennen vastaanottavien tahojen keinot roskapostien ehkäisemiseen rajoittuivat pelkästään mustien listojen keräämiseen, kun nyt käytössä on tehokkaammat keinot maineen mittaamiseen. Käytännössä juuri maine toimii päättävänä tekijänä sille päätyykö viesti inboxiin, joutuuko se roskapostikansioon vai ottaako palvelin sitä vastaan ollenkaan. On olemassa IP-osoitteeseen ja Domainiin perustuva maine. Lähettäessäsi viestintää Creamailerilla, voit luottaa meidän IP-osoitteemme ja domainimme maineeseen. Tämän vuoksi meillä on tiukat roskapostitussäännöt, emmekä salli kauttamme tapahtuvaa viestintää, joka on vastoin lainsäädäntöä sekä hyviä tapoja.

Roskapostien tunnistaminen

Lähettäjän mainePalveluntarjoajat tallentavat tiedot myös siitä kuinka usein vastaanottajat merkitsevät viestit roskapostiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että IP-osoitteesta lähtevät viestit merkkaantuvat ei halutuiksi viesteiksi. Myös liian suuret lähetysmäärät tietystä IP-osoitteesta vaikuttavat viestin maineeseen, koska tasainen lähetysmäärä yleensä tarkoittaa kyseessä olevan luotettava taho. Lähetysmääriä seurataan myös niin sanottuihin sähköpostiansoihin, sillä internetistä osoitteita poimivat robotit lähettävät todennäköisesti postia näihin osoitteisiin. Suurten määrien lähettäminen toimimattomiin osoitteisiin vaikuttaa maineeseen myös negatiivisesti. Tästä sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä Creamailer huolehtii niistä puolestasi.

Autentikoinnin ilmeneminen viesteissä

Jos sinulla on käytössä domainien autentikointi, näyt viestin lähettäjänä. Creamailer autentikoi viestit niiden lähettäjien puolesta, joilla ei ole käytössä omaa domainien autentikointia. Suurimmalle osalle vastaanottajistasi tämä ei tule esille millään muotoa, mutta esimerkiksi Gmailin käyttäjillä tämä näkyy viestin lähettäjäkentässä seuraavasti:

Gmail uutiskirjeen autentikointi

Lähettäjän jälkeen näkyy verkkotunnuksen uutiskirje.info kautta, joka kertoo Creamailerin autentikoivan viestit puolestasi.

Ominaisuuden käyttöönotto

Tehopaketin tilaus (29 e/kk) onnistuu laittamalla viestiä Creamailerin tukeen: tuki@creamailer.fi. Lähetämme tilauksen jälkeen ohjeet domainin autentikoinnin käyttöönottoon.

Huom! Voit tehdä autentikoinnin ainoastaan omistamaasi verkkotunnukseen, et voi autentikoida esimerkiksi google.com tai hotmail.com verkkotunnuksia.

Kirjoittaja: Creamailer Oy