Tapahtumanjärjestäjän pääkysymykset - Miksi, miten ja mitä?

Tapahtumanjärjestäjän pääkysymykset - Miksi, miten ja mitä?

03.10.2018 tapahtuma, tapahtumatyökalu

Yrityskonsultti ja kirjailija Simon Sinekin mukaan tärkein kysymys mitä jokaisen toimijan tulee itseltään kysyä on miksi. Miksi teemme sitä mitä teemme? Miksi-kysymys määrittelee tarkoituksemme ja tarkoitus määrittää kaiken muun.

Sinekin malli kehottaa ensin kysymään miksi teet mitä teet, seuraavaksi miten sen teet ja lopuksi mitä konkreettisesti teet. Tapahtumanjärjestämisessä Sinekin malli voisi toimia seuraavasti:

Esimerkki 1

1. MIKSI osallistumme tapahtumiin?

Saadaksemme näkyvyyttä toiminnallemme.

2. MITEN saamme näkyvyyttä?

Herättämällä kohderyhmässä mielenkiinnon toimintaamme kohtaan.

3. MITÄ tarkalleen ottaen teemme?

Suunnittelemme näyttävän ständin, jossa on kohderyhmiä houkuttelevia aktiviteettejä. Lisäksi keräämme sähköpostiosoitteita, jotta voimme lähettää kävijöille lisätietoa ja tarjouksia jo tapahtuman aikana sekä sen jälkeen.

Esimerkki 2

1. MIKSI osallistumme tapahtumiin?

Saadaksemme uusia asiakkaita/jäseniä.

2. MITEN keräämme kontaktit ja muutamme heidät asiakkaiksemme/jäseniksemme?

Keräämällä sähköpostiosoitteita ja lähettämällä henkilöille lisätietoa toiminnastamme.

3. MITÄ tarkalleen ottaen teemme?

Osallistumme tapahtumaan, johon osallistuu kohderyhmämme henkilöitä. Houkuttelemme tapahtumakävijät luoksemme iloisten työntekijöiden, houkuttelevan ständin ja kilpailun kautta. Saamme kävijöiltä yhteystiedot, joihin lähetämme heti lisätietoa itsestämme uutiskirjeen välityksellä.

Edellä olevat ovat vain esimerkkejä siitä miten Miksi – Miten – Mitä -malli voi tapahtumanjärjestämisessä toimia. Olennaista on kuitenkin se, että mietit etukäteen pääsyyt MIKSI olet tapahtuman järjestämässä, MITEN sen teet ja MITÄ konkreettisia toimia se sinulta vaatii. Näin tapahtuman punainen lanka pysyy jatkuvasti käsissäsi, etkä kaiken kiireen keskellä poikkea olennaisesta.

Haluatko tietää lisää? Katso Sinekin loistava Ted Talk ”Start with why”.

Kirjoittaja: Creamailer Oy