Symbolien käyttö sähköpostin aiheessa

Symbolien käyttö sähköpostin aiheessa

17.10.2014 sähköpostimarkkinointi, uutiskirje

Sähköpostimarkkinoijille on tärkeää saada viestit näkyville vastaanottajan postilaatikossa. Näkyvyyden saamiseksi markkinoijat testaavat jatkuvasti uusia keinoja sähköpostilaatikossa erottautumiselle. Tämän hetken trendiksi on noussut symbolien käyttö viestin aihe -kentässä. Symbolien käytössä täytyy muistaa, että maltti on valttia ja testaaminen enemmän kuin suositeltavaa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Symbolien valinta ja käytön tiheys

Symbolit kannattaa valita toimialaan, viestintään ja ajankohtaan sopiviksi. Matkatoimisto voi esimerkiksi lisätä viestiin lentokoneen ja ystävänpäivänä viestiin voi lisätä sydämen.

Symboleita ei välttämättä kannata liittää jokaiseen viestiin vaan käyttää silloin, kun halutaan saavuttaa erityishuomiota. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi erikoispäivät, kuten pääsiäinen ja joulu sekä ajankohdat, jolloin viestien avausprosentit ovat alhaisimmillaan.

Sijoittelun tärkeys

Symbolit kannattaa lisätä heti aiheen alkuun, jolloin vastaanottajan huomio kiinnittyy niihin todennäköisimmin. Symboleita voi käyttää myös aiheen lopussa,  jolloin se saadaan visuaalisesti tasapainoon.

Symbolin koon ja näkyvyyden huomiointi

Sähköpostiohjelmien ja niitä lukevien laitteiden määrä on suuri. Symboleita käyttäessa tulee ottaa huomioon, että sähköposteja luetaan eri kokoisilta näytöiltä, jolloin hieno pieniä yksityiskohtia sisältävä symboli näyttää isolla näytöllä hienolta, mutta puhelimella katsottaessa se on pelkkää suttua. Suosittelemmekin käyttämään selkeitä ja suurilinjaisia kuvioita. Useat sähköpostiohjelmat tukevat unicode symbolien käyttöä, mutta symbolien toimivuus on hyvä tarkistaa vielä itse testaamalla. Symbolien näkyvyys voi vaihdella myös puhelinkohtaisesti.

Vaikuttavatko symbolit viestin perillemenoon?

Symbolien käytön ei pitäisi olla este viestien perillemenolle. Niiden käytön ei myöskään pitäisi aiheuttaa viestin tulkitsemista roskapostiksi palveluntarjoajien silmissä. Omissa testeissämme symbolin sisältämät viestit ovat päätyneet normaalisti postilaatikkoon. Täytyy kuitenkin muistaa kohtuus kaikessa, eikä täyttää aihekenttää pelkillä symboleilla.

Symbolin lisääminen viestin aiheeseen

Viestin aihe -kenttä ei tue HTML-määrityksiä, joten helpoin tapa lisätä symboli on kopioida se esimerkiksi tältä sivulta. Maalaa haluamasi symboli ja käytä leikkaa/liimaa -toimintoa lisätäksesi se viestin aihe -kenttään.

Viestin aihe

Testaus

Testaus symbolien käytössä on erittäin suositeltavaa. On hyvä huomioida, että symbolit eivät toimi Outlook 2003 tai Lotus Notes sähköostiohjelmissa. Kaikki symbolit eivät myöskään toimi kaikilla päätelaitteilla. Testausta kannattaa tehdä ensinnäkin siksi, että nähdään onko niiden käytöllä positiivista vaikutusta avausprosentteihin ja toiseksi siksi, että nähdään miten symbolit näkyvät eri ohjelmilla ja lukulaitteilla.

Kirjoittaja: Creamailer Oy