Miten Gmailin uusin päivitys vaikuttaa uutiskirjeviestintään?

Miten Gmailin uusin päivitys vaikuttaa uutiskirjeviestintään?

07.08.2018 uutiskirje, viestintä

Osa on jo varmasti huomannutkin Gmailin uudistuneen ulkoasun. Uudistukset koskevat niin verkkoversiota kuin mobiilisovelluksiakin. Uusiutuneessa Gmailissa on parannettu muun muassa luotettavuutta, turvallisuutta ja käytettävyyttä.

Viestinnän peruminen

Uutiskirjeviestijöitä koskettaa eniten uudistus, jossa Gmail voi ehdottaa harvoin avattujen uutiskirjeiden perumista. Yleisesti ottaen perumista ehdotetaan, jos vastaanottaja ei ole neljään viikkoon avannut kyseisiä viestejä. Harvoin viestejä lähettävien toimijoiden ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä Gmail ottaa ehdotuksissaan huomioon myös muun muassa uutiskirjeiden lähetystiheyden. Joten jos lähetät uutiskirjeen kerran kuussa eikä vastaanottaja sitä avaa, ei Gmail heti ehdota uutiskirjeen perumista. Uudistuksen myötä vastaanottaja voi perua uutiskirjetilauksen yhdellä klikkauksella.

Gmail - Poistu postituslistalta

Emojit päivittyvät

Useat viestijät käyttävät uutiskirjeissään emojeja. Gmailin aikaisemmin lanseeraamat emojit – Goomojit – eivät enää näy viestin aihekentässä Goojimoina, vaan vastaanottajan päätelaitteen omina emojeina. Viestin sisällä olevat emojit näkyvät kuitenkin edelleen Goomojeina.

Gmail - Emoji

Muita päivityksiä:

Luotettavuus: Viesteille on mahdollisuus asettaa vanhenemisaika ja ne voi määritellä luottamuksellisiksi, jolloin viestin lähettäjä voi säädellä kauanko viesti on vastaanottajan luettavissa.

Turvallisuus: Viesteihin voi liittää määrityksen, joka estää viestin lähettämisen eteenpäin, kopioimisen, liittämisen sekä tulostamisen. Viestin lukemisen ehdoksi voi myös määritellä kaksivaiheisen tunnistautumisen.

Käytettävyys: Sähköpostiviestejä voi torkuttaa, mikäli viestiä ei ehdi juuri saapumishetkellä lukemaan. Gmail alkaa myös muistutella vastaanottajaa vastaamaan viesteihin sekä ehdottaa kenelle ja mitä pitäisi vastata. Palvelu tunnistaa myös tärkeät viestit ja lähettää näistä ilmoituksen sähköpostin käyttäjälle. Tulevaisuudessa käyttäjät voivat esimerkiksi lukea sähköpostejaan 90 päivän taakse ilman verkkoyhteyttä.

Muita ominaisuuksia: Sähköpostin ohessa olevaan sivupaneeliin on lisätty kalenteri, muistiinpanotyökalu sekä tehtävälista, jotka helpottavat etenkin Gmailia työsähköpostina käyttävien työskentelyä.

Gmailin käyttäjille muutokset ilmestyvät vaiheittain.

Lue lisää: Official Google blog 

Kirjoittaja: Creamailer Oy