Markkinointia asiakkaiden ehdoilla

Markkinointia asiakkaiden ehdoilla

04.04.2012 sähköpostimarkkinointi, uutiskirje

Olen lähiaikoina ottanut  osaa useisiin uutiskirjemarkkinointia käsitteleviin webinaareihin, joissa nostettiin esille tänä päivänä asiakkaisiin kohdistuva liikamarkkinoinnin ongelma. Samaiseen aiheeseen pureutui vastikään myös Wall Street Journal artikkelissaan Stores Smarten Up Amid Spam Flood, jossa kerrottiin suurimpien markkinoijien lähettäneen viime vuonna asiakkailleen noin 177 uutiskirjettä. Tämä tarkoittaa 24 %:n lisäystä vuoteen 2010 ja 87 %:n lisäystä vuoteen 2007 verrattuna.

Jotkut aggressiivisimmista markkinoijista pommittivat asiakkaitaan viime vuonna jopa 500 uutiskirjeellä, joka tarkoittaa keskimäärin kymmentä uutiskirjettä viikossa. Ei ihmekään, että asiakkaiden sähköpostilaatikot ovat täynnä ja uutiskirjeiden keskimääräiset avausprosentit ovat laskeneet.

Artikkelin mukaan sähköpostia lähetetään liikaa, mikä saattaa hyvinkin pitää paikkaansa, mutta ongelman juuri ei kuitenkaan lepää viestien määrässä vaan laadussa. Omien kokemustemme ja asiakkailta saamiemme palautteiden mukaan asiakkaat ovat valmiita vastaanottamaan uutiskirjeitä useinkin, kunhan ne hyödyttävät heitä jollain tavalla. Markkinoijilla on usein myös tapana kohdentaa markkinointi passiivisille asiakkaille sen sijaan, että keskittyisivät pitämään kanta-asiakkaat tyytyväisinä.

Markkinoimmeko siis kuluttajien vai enemmänkin yrityksen ehdoilla? Kuluttajien käyttäytymistä kannattaa seurata ja testailla erilaisia lähestymistapoja niin lähetysmäärien, -aikojen kuin uutiskirjeen sisällönkin suhteen. Seuraaminen onnistuu helposti Creamailerin analysointiominaisuuden avulla.

Lue artikkeli: Wall Street Journal, Stores Smarten Up Amid Spam Flood

Kirjoittaja: Creamailer Oy